Ελιά καλαμών

Η ελιά είναι ο καρπός του ελαιόδεντρου. Είναι πλούσια τόσο σε γεύση, όσο σε θρεπτική αξια και αποτελεί ένα ασυνήθιστο φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Το 75% των λιπαρών της ελιάς είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Η ελιά καλαμών που αποξηραίνουμε στη Γεωθερμική Ελλάδος, κόβεται σε ροδέλα και πλένεται από το αλάτι, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μην είναι ιδιαιτέρως αλμυρό. Η πλούσια, μοναδική γεύση της Ελιάς Καλαμών ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την αποξήρανση και δίνει ένα εξαιρετικό τελικό προϊόν με υφή παρόμοια με ξηρό καρπό.

Οι Ελιές Καλαμών καταυθάνουν στις εγκαταστάσεις μας από τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου.

elia-kalamon-n.png

Ελιά καλαμών σε ροδέλα

Μέγεθος – Ροδέλες ελιάς 10χιλ

Υγρασία – 2%-4%

Πρόσθετα – Αλάτι <2%

J17B5145_cropped.jpg

Ελιά καλαμών χοντροαλεσμένη

Μέγεθος – Κομματάκια ελιάς 2-4χιλ

Υγρασία – 2%-4%

Πρόσθετα – Αλάτι <2%

J17B5642_cropped.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ