Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

Παράγουμε αποξηραμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας για τους πελάτες μας στη βιομηχανία τροφίμων, τα ράφια των καταστημάτων και το foodservice.

Η Γεωθερμικη Ελλαδος

Η Γεωθερμική Ελλάδος είναι μία πρωτοπόρος επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα, και ασχολείται με την αφυδάτωση και επεξεργασία των πιο εκλεκτών φρούτων και λαχανικών της ελληνικής γης.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1996 και έκτοτε αναπτύσσεται συνεχώς αφουγκραζόμενη τις εξελίξεις στην αγοράς τροφίμων. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στο Νέο Εράσμιο του νομού Ξάνθης στο Δέλτα του ποταμού Νέστου σε μία περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς (natura 2000), με πλούσιες και γόνιμες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Επιπλέον, η περιοχή αυτή φημίζεται για τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα του υπεδάφους με την μορφή γεωθερμικής ενέργειας. Με οδηγό την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, χρησιμοποιούμε την γεωθερμική ενέργεια της περιοχής με έναν βιώσιμο τρόπο για την ήπια αφυδάτωση αγροτικών προϊόντων.

Προφέρουμε τα προϊόντα μας στους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται σε όλα ταεπίπεδα της αγοράς, από την μικρή λιανική μέχρι το foodservice και την βιομηχανία.

 

Σύντομο ιστορικό

Η Γεωθερμική Ελλάδος είναι το αποτέλεσμα της ερευνητικής ανησυχίας του Νίκου Κολιού, γεωλόγου και ερευνητή με ειδίκευση στην γεωθερμική ενέργεια και αγροτικές καταβολές που κρατούν από τον κάμπο της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Νίκος Κολιός και η ομάδα του ανακάλυψανένα πολλά υποσχόμενο γεωθερμικό πεδίο στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης και σκέφτηκαν να το αξιοποιήσουν για αγροτικές εφαρμογές, δημιουργώντας έτσι την Γεωθερμική Ελλάδος.

 

Αρχικά, η εταιρία ξεκίνησε με αντικείμενο την προωρίμανση των σπαραγγιών, στήνοντας ένα δίκτυο γεωθερμίας κάτω από το χωράφι, διεγήροντας τα σπαράγγια ώστε να ωριμάσουν ταχύτερα. Η δραστηριότητα της επιχειρησης πήγαινε καλά και το σύνολο της παραγωγής εξάγονταν στην Γερμανία, την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης στην κατανάλωση νωπού σπαραγγιού. Η ενέργεια όμως του υπεδάφους χρησιμοποιούνταν το μέγιστο για δύο μήνες το χρόνο και την υπόλοιπη περίοδο του έτους παράμενε αναξιοποίητη. Έπρεπε λοιπόν να βρεθούν επιπλέον χρήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η περαιτέρω τριβή με την γεωθερμία και τις δυνατότητες της οδήγησε το 2000 στην δεύτερη δραστριότητα της επιχείρησης, αυτή της ξήρανσης, η οποία έγινε στη συνέχεια και το βασικό αντικείμενο της επιχείρησής. Έτσι δημιουργείτε μια μονάδα αφυδάτωσης, η οποία επικέντρωσε τη δράση της στην τομάτα και έτσι το 2005 η Γεωθερμική Ελλάδος έγινε μία μεταποιητική επιχείρηση. Άρχισε δε να συνεργάζεται και με άλλους παραγωγούς της περιοχής, καθώς οι δικές της καλλιέργειες δεν επαρκούσαν. Με δεδομένο όμως πως το βασικό της προϊόν, η λιαστή τομάτα, ιδιαίτερα δημοφιλής εκείνη την εποχή, άρχισε τα επόμενα χρόνια να χάνει τη λάμψη της, η εταιρεία ξεκίνησε την αφυδάτωση και άλλων φρούτων και λαχανικών.

 

Με την είσοδο της νέας γενιάς στην επιχείρηση και τις φρέσκες ιδέες και γνώσεις που φέρνει μαζί της έρχεται και το μεγάλο άνοιγμα σε νέα προϊόντα. Από το 2018 και μετά η Γεωθερμική Ελλάδος μπαίνει σε ένα κύκλο ανάπτυξης με συνεχείς επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και εισάγοντας συνεχώς νέους κωδικούς στην γκάμα των προϊόντων της.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Αντιλαμβανόμαστε την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως το αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνει η εταιρεία μας απέναντι στην κοινότητα και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται. Η Γεωθερμική Ελλάδος δεσμεύεται συνεχώς να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων της και να αποδέχεται το βάρος της παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα επιλέγοντας να διαθέτει μέρος των πόρων που διαχειρίζεται και προς όφελος της τοπικής κοινότητας.

Παράλληλα, μέλημά μας είναι η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται τα δικαιώματα του προσωπικού και δεν υποστηρίζει διακρίσεις.

 

Διασφάλιση ποιότητας και υγιεινής τροφίμων

Η μονάδα παραγωγής μας είναι πιστοποιημένη σύμφωνα µε το πρότυπο ISO 22.000:2018. Στα πλαίσια του ISO η εταιρία έχει μελετήσει κι έχει καρτίσει την πολιτική διασφάλισης ποιότητας (HACCP) την οποία και εφαρμόζει επιμελώς ώστε να παραμένει πάντα δεδομένη η ποιότητα και η υγιεινή των προϊόντων της.

Επενδύουμε καθημερινά στην τήρηση της πολιτικής ποιότητας που εφαρμόζουμε. Οι επιλεγμένες πρώτες ύλες και τα υλικά συσκευασίας, οι προσεγμένες εγκαταστάσεις, που πληρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ο σύγχρονος εξοπλισμός και το εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό διασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων ενώ παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία του περιβάλλοντος.

GEOTHERMIKI HELLAS LTD – ISO 22000 Greek

GEOTHERMIKI HELLAS LTD – ISO 22000 English

geothermiki-02.png

420

Tόνοι νωπών προϊόντων

geothermiki-01.png

44

Τόνοι ξερών προϊόντων

geothermiki-03.png

2800

Τόνοι CO2 που εξοικονομήθηκαν

Η Πορεια μας στο χρονο

1996

Ίδρυση της εταιρίας

Κύριως σκοπός της εταιρίας είναι η εκμετάλευση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής για την πρωίμιση σπαραγγιών σε χαμηλή κάληψη

2001

Έναρξη δραστηριότητας αφυδάτωσης λαχανικών

Η εταιρία εγκαθιστά το πρώτο της βιομηχανικό ξηραντήριο και ξεκινά την αφυδάτωση τομάτας σε μισά για την παραγωγή αποξηραμένης τομάτας.

2006

Επέκταση με δύο νέες ξηραντικές μονάδες

Η παραγωγική δυναμικότητα της επιχείρησης ενισχύεται με δύο νέα ξηραντήρια τύπου τούνελ καθώς η ζήτηση για την αποξηραμένη τομάτα βαίνει αυξανόμενη.

2018

Επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή νέων προϊόντων

Με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού η εταιρία επεκτείνεται σε περισσότερα προϊόντα και προσφέρει πλέον μια ολοκληρωμένη παλέτα αποξηραμένων προϊόντων.

ΜΕΡΙΚΟι ΑΠο ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑς

.png
tresor-de-grece.png
sivvas.png
salt-odyssey-1.png
provil.png
pelitto.png
imepa.png
foodballer.png
epic-spice.png
dryfo.png
batavia.png
salt-odyssey.png

Επικοινωνηστε μαζι μας